MBO Utrecht Academie voor Techniek
< Terug naar lijst

Regisseur Onderwijsontwikkeling en -kwaliteit

Solliciteren

Binnen het MBO vervullen verschillende expertrollen een cruciale rol bij het waarborgen van de kwaliteit en effectiviteit van het onderwijs. De BPV-expert staat bijvoorbeeld centraal in het begeleiden van studenten tijdens hun stage- of praktijkervaringen, waarbij zij worden ondersteund in het toepassen van theoretische kennis in de praktijk en het ontwikkelen van relevante beroepscompetenties. De kwaliteitsexpert is verantwoordelijk voor het bewaken en verbeteren van de algehele kwaliteit van het onderwijs en de leerervaringen.

Door het ontwikkelen en implementeren van kwaliteitscontrolesystemen en het uitvoeren van evaluaties, wordt continu gezocht naar verbeteringen om te voldoen aan de ambities van de Academie Techniek en de doelstellingen van MBO Utrecht. De expert onderwijsontwikkeling speelt een essentiële rol bij het voortdurend verbeteren en innoveren van het onderwijscurriculum. Door het ontwerpen en ontwikkelen van lesmaterialen en het integreren van nieuwe pedagogische en didactische benaderingen, wordt er gestreefd naar een curriculum dat optimaal aansluit bij de behoeften van studenten en de eisen van de arbeidsmarkt. Deze expertrollen spelen een cruciale rol bij het waarborgen van de kwaliteit en effectiviteit van het MBO-onderwijs, en dragen bij aan de professionele ontwikkeling en loopbaansucces van studenten.

 

Wie zijn wij?

De Academie voor Techniek biedt mbo-opleidingen in de richting van Bouwkunde en Technicus engineering. We zijn gehuisvest op de splinternieuwe Onderwijsboulevard van MBO Utrecht in Kanaleneiland-Zuid. De techniek vernieuwt en innoveert constant en wij dus ook. Met een team van ongeveer 25 gedreven en enthousiaste collega's bieden we een onderwijsprogramma aan onze studenten, dat aansluit bij actuele ontwikkelingen in het technische werkveld.   

 

Wat ga je doen?

Ons onderwijs draait om de student. Iedere student heeft eigen ambities en uitdagingen in leren en leven. Daarmee leggen we een heel stevige basis voor een beroepsprofessional die kan meebewegen met wat de omgeving vraagt. We zijn ons portfolio aan het uitbreiden, zodat ons onderwijs nog beter aansluit op de arbeidsmarkt. Tegelijkertijd zijn we ook druk bezig om onze kwaliteitsstructuur te verstevigen, zodat ons fundament stevig genoeg is.

De Regisseur Onderwijsontwikkeling en -kwaliteit krijgt de opdracht om deze kwaliteitsstructuur te verbeteren en dit samen met de teamleider en de collega’s uit het team neer te zetten. De Regisseur Onderwijsontwikkeling en -kwaliteit heeft een scherp beeld van een goede kwaliteitsstructuur, heeft kennis van onderwijsontwikkeling, weet hoe processen verbeterd kunnen worden en hoe dit is te vertalen naar concrete plannen.

  • Je onderzoekt de huidige processen (denk aan BPV, examinering, instroom en verzuim), komt met verbetervoorstellen en zorgt voor implementatie in het team;
  • Je coacht de experts en slb’ers binnen het team in hun rol;
  • Je ondersteunt de teamleider bij de professionalisering van de docenten;
  • Je adviseert en ondersteunt de teamleider bij de uitvoering van interne audits en bij de uitvoering van het plan van aanpak ná de interne audits;
  • Je adviseert de teamleider over de verschillende rapportages (verzuim, Osiris, etc.)
  • Je neemt je collega’s binnen het team mee in veranderingen en vernieuwingen van het onderwijs;
  • Je bent verantwoordelijk voor inrichting en borging van pdca in afstemming met de teamleider.

 

Wat is jouw profiel?

  • Je beschikt over academisch werk- en denkniveau en een relevante opleiding;
  • Je bent in het bezit van een onderwijsbevoegdheid;
  • Je hebt onderwijskundige ervaring en een duidelijke visie op onderwijs;
  • Je hebt kennis van de sectoren waarvoor wij opleiden;
  • Je bent innovatief, analytisch en denkt in mogelijkheden;
  • Je bent proactief, resultaatgericht en beschikt over overtuigingskracht;
  • Je geeft gemakkelijk gevraagd en ongevraagd advies aan de teamleider en clusterdirecteur;
  • Je bent een netwerker die de verbinding binnen MBO Utrecht onderhoudt en versterkt.

 

Wat bieden we jou?

  • Een afwisselende baan voor 0,6 fte;
  • Een organisatie die volop in beweging is, met ambitieuze en lerende collega’s;
  • In eerste instantie een jaarcontract met mogelijkheid tot verlenging;
  • Een salaris in schaal LD cao MBO met een minimum van € 4.452 bruto per maand en een maximum van € 6.488 bruto per maand bij een volledige betrekking, afhankelijk van ervaring en aantoonbare kennis en capaciteiten.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een dertiende maand, scholings- en ontwikkelmogelijkheden, sportregeling, fietsregeling en een uitstekende pensioenregeling via ABP.

 

Informatie en solliciteren

Wil je meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Yamina Lakbiach, teamleider Academie voor Techniek (y.lakbiach@mboutrecht.nl / 06-13111573)

Je kunt je sollicitatie richten aan Yamina Lakbiach. Druk op de sollicitatieknop en dien via het sollicitatieformulier je motivatiebrief en cv in. Reageren kan tot en met 19 mei 2024. Let op: je kunt niet solliciteren via bovengenoemd emailadres

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang boven externe kandidaten als zij voldoen aan het profiel.

Vacature delen op:

Regio:

Utrecht

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Werkuren:

Parttime

Werkdagen:

Dag

Sluitingsdatum:

20-05-2024

Contactpersonen:

Yamina Lakbiach